Lyrsbyvej 24, 3751 Østermarie

Blot 5 km udenfor Svaneke, tilbagetrukket fra vejen og gemt bag høje træer møder man en smuk og unik villa.
De imponerende kviste med sprossevinduer, som er bygget til huset og med et skønt haveanlæg, henledes man nærmest til en herregårdsagtig stemning. Møllers Minde er en perle blandt boliger og ses sjældent udbudt til salg.

Villaen er opført i 1884, som aftægtsbolig til Gadebygård og har en lang og sjov historie bag sig. Grunden er på 2000 cm2 og med 261 cm2 bolig og 2 sidebygninger, som ligger direkte ned til Gyldenåen og åbne marker er der rigeligt plads til at boltre sig på.

Det er et sandt idyllisk miljø man befinder sig i.

En romantisk og gammeldags have med masser af frugttræer, bærhave, drivhus, hønsehus og 7 store højbede til at dyrke sine egne grøntsager kan man med lethed være selvforsynende hele året.~

På den store gårdsplads er der anlagt et smukt surbundsbed med rhododendron og azalea. I haven mødes man af et gammeldags staudebed med sjældne planter, engelske roser, som omkranser en stor sydvendt terrasse, hvor man kan plukke sine egne buketter fra tidligt forår til sent efterår. Der er mange hyggelige skygge kroge med pladser, hvor man kan sætte sig og fordybe sig i sine tanker.

Huset er en historie helt for sig selv. Det første man mødes er en smuk gammel dobbeltdør omgivet af roser og klematis, som fører ind i entreen. Entreen er nyrenoveret og anlagt med marokkanske fliser i et smukt mønster. I forbindelse med entreen er et badeværelse, som også er renoveret med nye vægge og gulv.

Man går ind i et stort, funktionelt og lyst køkken- med spisestue, og alle nye hårde hvidevarer, franske fliser på væggene og et fint reolsystem over Smeg komfuret.
En gammel dobbelt dør fører ind til et lyst gæste værelse med vinduer mod syd og øst.

På den modsatte side er der endnu en gammel dobbeltdør, som fører ind til en stue med paneler og stukloft og en anden dobbeltdør som fører ud til terrassen.
I forbindelse med køkkenet er der en helt ny renoveret afdeling med fordelingsgang, et stort værelse, som snildt kan laves om til to børneværelser.

Den gamle sortmalet trætrappe med balustre, fører op til en imponerende stue med et smukt sildebensparketgulv i mahogni. En fantastisk kakkelovn bygget på Rønne Maskinfabrik er stuens vartegn. Den kan med lethed varme hele rummet op på mindre end 30 minutter. De store karnapvinduer og de mange synlige bjælker er med til at skabe en helt unik stemning. De nuværende ejer har selv stået for opdelingen af det 100 cm2 store rum, som indeholder soveværelse, walk in closet en lang gallerigang og et lille kammer, som kan bruges til gæsteværelse eller opbevaring. Fra gallerigangen er der adgang til et stort smukt badeværelse med italienske fliser, bjælker og et østvendt vindue. Et sted hvor man let kan komme til opholde sig i lang tid. Alt er helt nyt og smagfuldt indrettet.

Villaen har været vist i danske og udenlandske boligmagasiner og forståeligt nok.
Alt er indrette med sikker sans for stil og farver og stor personlighed.

Villaen er uden tvivl en af Bornholms smukkeste og vil få enhver til at føle sig omgivet af skønhed, fred og ro.

Nyeste

Ingen ejendomme passede til dine søgekriterier.